Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Λεμονιά

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι Έλληνες έμαθαν για τον καρπό της λεμονιάς από τους Πέρσες. Από εκείνα τα χρόνια και μέχρι σήμερα καλλιεργείται συστηματικά κυρίως στις παραθαλάσσιες και στις πεδινές περιοχές. Είναι ευρέως γνωστό πως το λεμόνι (φλούδα, χυμός, φύλλα, σπόροι) έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες και πολλαπλές χρήσεις. Πρόκειται για το ισχυρότερο αντιβακτηριακό. Χρησιμοποιείται σε πάμπολλες παθήσεις, αλλά στους καιρούς μας πιστεύω πως η πιο σημαντική ιδιότητα του είναι ότι καθαρίζει και αλκαλοποιεί  το αίμα μας, συμβάλλοντας στη ρύθμιση του Ph. Παράλληλα εμποδίζει τη συσσώρευση αλάτων και τονώνει τον οργανισμό.

Οι ναυτικοί ανά τον κόσμο, συνηθίζουν να καταναλώνουν αρκετά γραμμάρια χυμού λεμονιού ημερησίως, όταν βρίσκονται για μέρες στη θάλασσα. Στην Ελλάδα η λεμονία είναι πολύ διαδεδομένη και είναι πραγματική ευλογία για τους Έλληνες να έχουν τον καρπό αυτό σε αφθονία.

Που φύεται: Σε όλες τις παραθαλάσσιες χώρες με εύκρατο ή ζεστό κλίμα.
Πότε μαζεύεται: Το χειμώνα κυρίως.
Μέρος που χρησιμοποιούμε: Φύλλα, χυμός, φλούδα, σπόροι.
Περιέχει: Κιτρικό κάλιο, κιτρικό οξύ, βιταμίνες C και P, μαγνήσιο, νάτριο, πυρίτιο, σάκχαρο, μεταλλικά άλατα, φλαβόνια, κ.α.
Βοτανοθεραπείες: Αντιβακτηριακό, αντιπυρετικό, απολυμαντικό, στυπτικό, αντισηπτικό, διουρητικό, αντιθρομβωτικό, αντιπαραστιτικό, κ.α.
Χρήσεις:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου