Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέτρες νεφρών, κύστης, χολής

Τσουκνίδα
1) Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από αποξηραμένη τσουκνίδα μέσα σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε το ρόφημά μας. Η καθημερινή χρήση συνίσταται σε όσους έχουν έντονο πρόβλημα.

2) Μια κουταλιά από κοπανισμένους σπόρους τσουκνίδας σε μια κούπα βραστό νερό, να καταναλώνεται κάθε πρωί όταν ο ασθενής είναι ακόμη νηστικός.

3) Για την αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, κυκλοφορεί το κορυφαίο βιβλίο του Andreas Moritz "Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής" μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "Διόπτρα". Είναι ότι καλύτερο έχω βρει. Η συστηματική αποτοξίνωση προάγει την υγεία των βασικότερων οργάνων του μεταβολισμού μας.

4) Για τις πέτρες των νεφρών, ο Διοσκουρίδης και ο Culpepper συνιστούν την αγριάδα (αγρόπυρο).  Βράζουμε 30 γραμμάρια ριζών αγριάδας σε ένα λίτρο νερό. Πριν το σουρώσουμε το αφήνουμε να κρυώσει. Πίνουμε από ένα νεροπότηρο πρωί-μεσημέρι-βράδυ με άδειο στομάχι. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να βράσουμε μαζί και ίδια ποσότητα από μουστάκια καλαμποκιού. Κατάλληλο για την αντιμετώπιση των πετρών στα νεφρά καθώς και των φλεγμονών του ουροποιητικού.

5) Για τις πέτρες στα νεφρά αλλά και για τους σχετικούς κολικούς, το αγριμόνιο θεωρείται επίσης πολύτιμο. Βράζουμε από 30 μέχρι 50 γραμμάρια σε ένα λίτρο νερού και πίνουμε από ένα φλυτζάνι τρεις φορές την ημέρα ανάμεσα στα γεύματα.

6) Το αγριμόνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν έγχυμα. Σε ένα λίτρο βρασμένο νερό ρίχνουμε δυο κουταλάκια του γλυκού φύλλα αγριμονίου και τα αφήνουμε 15 λεπτά και το πίνουμε. Όταν πρόκειται για έγχυμα, καλό είναι να μην το γλυκαίνουμε διότι οι θεραπευτικές ιδιότητες χάνονται ή μεταβάλλονται.

7) Ιδαίτερα θετικά για πέτρες ή άμμο στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη είναι και τα αποτελέσματα του συνδυασμού μαραθόσπορων με σκορπίδι. Από 3 γραμμάρια από το κάθε φυτό είναι αρκετά για μια δόση. Μπορούμε να κοπανίσουμε τους σπόρους στο γουδί και κατόπιν να τους βράσουμε για 3 λεπτά μαζί με το σκορπίδι με κλειστό το καπάκι του σκεύους.Σουρώνουμε και πίνουμε.

8) Η Κινέζικη ιατρική προάγει την καρυδόψυχα ως καρπό για την αποβολή πετρών και άμμου από τα νεφρά. Προτείνονται τα 9-30 γραμμάρια ημερησίως για καμμια δεκαριά ημέρες αφού σχετικές βιοχημικές έρευνες έχουν δείξει ότι μετά τη θεραπεία παρατηρήθηκε, σε μεγάλο ποσοστό, αποβολή πετρών και άμμου. Τρώγεται ωμό ή βρασμένο (όχι ψημένο). Καλό είναι μετά το δεκαήμερο να κάνουμε άλλο τόσο, ενδεχομένως και μεγαλύτερο, διάλειμμα από τη θεραπεία. Δε συνίσταται η μέθοδος αυτή σε καταστάσεις εμπύρετες.

9) Ένας από τους καλύτερους και πιο αποδοτικούς τρόπους για να διαλυθούν οι κόμποι ουρικού οξέως, που δημιουργούν την άμμο και κατ' επέκταση τις πέτρες, είναι το ζεστό νερό με χυμό λεμόνι. Κάθε πρωί, πριν καταναλώσουμε οτιδήποτε άλλο, πίνουμε ένα φλυτζάνι βραστό νερό που μέσα έχουμε στίψει μπόλικο λεμόνι. Η θεραπεία αυτή βοηθά αποτελεσματικά και στην αλκαλοποίηση του οργανισμού.

10) Το γκότζι (goji-berry) είναι ευρέως γνωστό για τη βοήθεια που προσφέρει στη σωστή λειτουργία του ήπατος και των νεφρών. Μια χούφτα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!

11) Αν φάμε για δυο 24ωρα μόνο μήλα, ή πίνουμε το χυμό τους και νερό, τότε θα καθαρίσουμε αποτελεσματικά το αίμα μας και θα τονώσουμε τη λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών. Δοκιμάστε το!

12) Το αφέψημα που θα φτιάξουμε από μια χούφτα σπόρων καρότου σε βραστο νερό για περίπου 15 λεπτά είναι άκρως διουρητικό και βοηθά στις πέτρες των νεφρών.


Σχόλια

  1. ευχαριστω πολυ πολυτιμες οπι πρηροφοριες σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νο 13. Γανόδερμα.

    Για τις πρώτες εβδομάδες, η δοσολογία είναι πολύ χαμηλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κιούση, σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Με την ευκαιρεία, θα αναρτήσω πληροφορίες σύντομα.

      Διαγραφή
  3. Να είστε καλά.

    Και, εξετάστε και το μανιτάρι Κόρντισεπς. Μία από τις βασικές λειτουργίες του είναι οι νεφροπροστατευτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την αγριάδα σωθηκε η μανα μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιο τσάι μπορώ να πιο για πέτρα στο νεφρό ενώ είμαι έγκυος παρακαλώ γιατί πονάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Θα πρότεινα να λάβετε τη γνώμη του γιατρού σας σχετικά. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα.εχει ο σύζυγος μου πετρα στο νεφρο 2.5 εκ.τι θα μπορούσε να πάρει;

      Διαγραφή
    3. Για μεγάλη πέτρα στο νεφρο τι προτείνετε για να διαλυθεί;

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα! Κάθε πρωί ζεστό (όχι καυτό) νερό με το χυμό μισού λεμονιού ή και παραπάνω. Επίσης το Νο 7 της παραπάνω λίστας 2-3 φορές τη μέρα. Τακτικές επισκέψεις σε γιατρό για την παρακολούθηση της πέτρας.

      Διαγραφή
  6. Για μεγάλη πέτρα , 3 εκατοστά η οποία βρίσκετε στην ουροδόχο κύστη (ειναι και
    αγκαθωτη) θα μπορούσε να βοηθήσει καποιο
    βότανο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας για την αντιμετώπισή της. Ο χυμός λεμόνι με το ζεστό νερό βοηθάει στη διάλυση. Εύχομαι τα καλύτερα.

      Διαγραφή
  7. Για μεγάλη πέτρα , 3 εκατοστά η οποία βρίσκετε στην ουροδόχο κύστη (ειναι και
    αγκαθωτη) θα μπορούσε να βοηθήσει καποιο
    βότανο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας για την αντιμετώπισή της. Ο χυμός λεμόνι με το ζεστό νερό βοηθάει στη διάλυση. Εύχομαι τα καλύτερα.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σας! Για πολλές κ μικρές πέτρες στη χολή θα μπορούσε κάτι να τις διαλυσει; Ευχαριστώ εκ τω προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας! Σε αυτήν την περίπτωση θα σας πρότεινα το βιβλίο "Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής" του Andreas Moritz - https://www.dioptra.gr/vivlio/ygeia-diatrofi/apotoxinosi-tou-ipatos-kai-tis-xolis/

    από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Θα σας βοηθήσει. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το εχω αλλα δεν τα καταφερα..Ευχαριστω πολυ! Καληνυχτα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χιονίστρες

Οι χιονίστρες  μας ταλαιπωρούν τους κρύους μήνες του χειμώνα. Πρόκειται για μια φλεγμονή του δέρματος, η οποία προκαλείται μετά από έκθεση στο πολύ κρύο ή σε περιβάλλον με πολλή υγρασία. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν αρκετές ώρες μετά από την έκθεση σε αυτές τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Η ένταση των συμπτωμάτων μπορούμε να πούμε πως καθορίζεται από τη διάρκεια της έκθεσης στις παραπάνω συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, μη φαρμακευτικοί, για να αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά τις χιονίστρες: 1) Ανακατεύουμε αμυγδαλέλαιο σε ίσες ποσότητες με ασβεστόνερο και κάνουμε επάλειψη τακτικά στις φλεγμονές που δημιουργούν οι χιονίστρες. Διάβασε για την παρασκευή του αμυγδαλέλαιου . 2) Βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού γαϊδουράγκαθο σε βραστό νερό για 10 λεπτά και κάνουμε τακτική επάλειψη. Κουκιά 3) Βράζουμε τα κουκιά που έχουμε για φαγητό και κρατάμε το πρώτο νερό βρασμού τους. Πλένουμε μέσα τα μέλη που πάσχουν από χιονίστρες αρκετές φορές. 4) Στίβουμε λεμόνια και κρατάμε

Αμυγδαλιά

Όλοι μας ξέρουμε για τις μοναδικές ιδιότητες του αμυγδάλου . Ελπίζω πως και, όσοι μπορούμε, το συνηθίζουμε στη διατροφή μας. Οι ιστορικοί δέχονται πως η αμυγδαλιά είχε φυτρώσει στην Ελλάδα ήδη μέχρι το 3.000π.χ.Ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε πολύ στην ιατρική του. Το αμυγδαλέλαιο κάνει την εμφάνισή του και στη Βίβλο, καθότι το χρησιμοποιούσαν για να μυρώσουν τους βασιλιάδες. Το έλαιο αυτό χρησιμεύει πολύ στην καταπολέμηση των ρυτίδων αλλά και στις εξάλειψη των δερματικών παθήσεων. Χρήσιμα μέρη της αμυγδαλιάς, εκτός φυσικά από τον καρπό, είναι τα φύλλα, οι φλούδες και τα άνθη. Στην εποχή μας το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποποιείται κατά μεγάλο ποσοστό στις βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών.  Τέλος, να θυμηθούμε και την αγαπητή μας σουμάδα, που βοηθάει πολύ στα καρδιακά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στην κατανάλωση πικραμύγδαλων , καθώς είναι πολύ τοξικά και το κυάνιο που περιέχουν μπορεί να φέρει το θάνατο. Άλλωστε, η ανοχή του κάθε ανθρώπινου οργανισμού σε αυτά, είναι