Το σκόρδο είναι το γιατρικό για κάθε πάθηση αφού έχει παρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται μια από τις τροφές που χαρίζουν μακροζωία. Στην αρχαιότητα, οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων έτρωγαν σκόρδο για τονωτικό πριν από τους αγώνες. Εκτός από τους αρχαίους Έλληνες, σε μεγαλη εκτίμηση το είχαν και οι Κινέζοι, οι Αιγύπτιοι και οι Ρωμαίοι. Στις εποχές που ο τύφος και η χολέρα μάστιζαν τους πληθυσμούς, οι άνθρωποι έτρωγαν πάντα ωμό σκόρδο με τα φαγητά τους. Είναι ευρέως γνωστή η βοήθεια που προσφέρει ο βολβός του σκόρδου στην πρόληψη κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, λόγω της αντιθρομβοτικής δράσης του. Ότι πρέπει για τους υπερτασικούς. Η καθημερινή κατανάλωση μέχρι 5 σκελίδων σκόρδου, αλλά και του συγγενικού του κρεμμυδιού, βοηθά στην αντιμετώπιση των μολύνσεων και τονώνει αφάνταστα το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι έρευνες τονίζουν πως για καλύτερα αποτελέσματα είναι καλό να καταναλώνουμε ωμές σκελίδες σκόρδου συγκριτικά με τα χάπια, τα οποία έχουν ευρέως εξαπλωθεί. Η δράση του φυσικού βολβού είναι περισσότερο ωφέλιμη. Η αλλικίνη που περιέχει το σκόρδο δρα καταλυτικά υπέρ της πρόληψης του κρυώματος, των ιών και της γρίπης. Για την αντιμετώπιση των μυκήτων το εκύλισμα σκόρδου είναι ότι πρέπει. Μπορούμε να το πιούμε αλλά και να το κάνουμε επάλειψη καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και στις δυο περιπτώσεις. Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις το σκόρδο ενδέχεται να προκαλέσει κολικούς στο μωρό που θηλαζει, οπότε καλό είναι να παρατηρούμε τα συμπτώματα.
Που φύεται: Καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πότε μαζεύεται: Μάιο και Ιούνιο.
Μέρος που χρησιμοποιούμε: Οι βολβοί.
Περιέχει: Αιθέριο έλαιο, αλλικίνη, θειάφι, ιώδιο, σελήνιο, μαγνήσιο, πυρίτιο κλπ.
Βοτανοθεραπείες: αντιγριπικό, αντιθρομβοτικό, αντικυνητιακό, αντιβιοτικό, αντιδιαρροϊκό, αντιπυρετικό, αντιδιαβητικό, διουρητικό, αντικαρκινικό κλπ.
Χρήσεις:
- Αλλεργίες
- Γρίπη
- Αρθρίτιδα
- Υπέρταση
- Μυκητίαση
- Πονοκέφαλοι - ημικρανίες
- Βρογχίτιδα
- Διάρροια
- Αρτηριοσκλήρωση
- Επούλωση πληγών
- Κάλοι - κότσια - κρεατοελιές
- Δυσπεψία
- Μαστίτιδα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου