Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαστίτιδα

Οι περισσότεροι κλασσικοί γιατροί δίνουν αντιβιοτικά για την καταπολέμηση της μαστίτιδας στις γυναίκες που θηλάζουν. Κανείς όμως δε μπορεί να είναι βέβαιος για τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο ίδιο το γάλα και κατ' επέκταση στο μωρό που το λαμβάνει! Υπάρχουν κι άλλες λύσεις και μάλιστα αποτελεσματικότατες.

1) Σκόρδο με καρότο και εχινάκεια. Η πιο διαδεδομένη και άμεσα αποτελεσματική λύση. Τρεις σκελίδες σκόρδου αλεσμένες στο μπλέντερ με 1 σταγόνα εχινάκεια (βάμμα) και περί τα 150ml χυμό καρότου. Αραιώνετε με νερό για να χτυπηθούν τα υλικά. Πίνετε ένα χυμό τη μέρα. Θα σας βοηθήσει και στην παραγωγή γάλακτος. Ειδικά αν τον πίνετε πριν το θηλασμό, το σκόρδο προκαλεί το βρέφος να τραβήξει περισσότερο γάλα από τη θηλή. Η λύση αυτή έχει αποδειχθεί ότι δεν καταπραΰνει απλά τα συμπτώματα αλλά σταματά τη μαστίτιδα. Σε κάποιες περιπτώσεις η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να προκαλέσει κολικούς στο μωρό την περίοδο του θηλασμού, γι'αυτό χρειάζεται να παρατηρούμε τα συμπτώματα.

Μαραθόσποροι
2)  Βράζουμε 3-9 γραμμάρια μαραθόσπορων σαν έγχυμα, δηλαδή αφού κοπανίσουμε τους σπόρους, τους βράζουμε σε ένα-δυο ποτήρια νερό με κλειστό καπάκι για 3 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε το σκεύασμα καθημερινά καθώς ο μαραθόσπορος δεν έχει τοξικότητα σε μικρή ποσότητα (μέχρι ένα κουταλάκι γλυκού την ημέρα). Αντενδείκνυται στις εγκύους αφού το έλαιο του μάραθου μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αποβολή!

3) Ωμοί και κοπανισμένοι μαραθόσποροι για τοπική εντριβή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πέτρες νεφρών, κύστης, χολής

Τσουκνίδα 1) Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από αποξηραμένη τσουκνίδα μέσα σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε το ρόφημά μας. Η καθημερινή χρήση συνίσταται σε όσους έχουν έντονο πρόβλημα. 2) Μια κουταλιά από κοπανισμένους σπόρους τσουκνίδας σε μια κούπα βραστό νερό, να καταναλώνεται κάθε πρωί όταν ο ασθενής είναι ακόμη νηστικός. 3) Για την αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής , κυκλοφορεί το κορυφαίο βιβλίο του Andreas Moritz " Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής " μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "Διόπτρα". Είναι ότι καλύτερο έχω βρει. Η συστηματική αποτοξίνωση προάγει την υγεία των βασικότερων οργάνων του μεταβολισμού μας. 4) Για τις πέτρες των νεφρών, ο Διοσκουρίδης και ο Culpepper συνιστούν την αγριάδα (αγρόπυρο).  Βράζουμε 30 γραμμάρια ριζών αγριάδας σε ένα λίτρο νερό. Πριν το σουρώσουμε το αφήνουμε να κρυώσει. Πίνουμε από ένα νεροπότηρο πρωί-μεσημέρι-βράδυ με άδειο στομ...

Αμυγδαλιά

Όλοι μας ξέρουμε για τις μοναδικές ιδιότητες του αμυγδάλου . Ελπίζω πως και, όσοι μπορούμε, το συνηθίζουμε στη διατροφή μας. Οι ιστορικοί δέχονται πως η αμυγδαλιά είχε φυτρώσει στην Ελλάδα ήδη μέχρι το 3.000π.χ.Ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε πολύ στην ιατρική του. Το αμυγδαλέλαιο κάνει την εμφάνισή του και στη Βίβλο, καθότι το χρησιμοποιούσαν για να μυρώσουν τους βασιλιάδες. Το έλαιο αυτό χρησιμεύει πολύ στην καταπολέμηση των ρυτίδων αλλά και στις εξάλειψη των δερματικών παθήσεων. Χρήσιμα μέρη της αμυγδαλιάς, εκτός φυσικά από τον καρπό, είναι τα φύλλα, οι φλούδες και τα άνθη. Στην εποχή μας το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποποιείται κατά μεγάλο ποσοστό στις βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών.  Τέλος, να θυμηθούμε και την αγαπητή μας σουμάδα, που βοηθάει πολύ στα καρδιακά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στην κατανάλωση πικραμύγδαλων , καθώς είναι πολύ τοξικά και το κυάνιο που περιέχουν μπορεί να φέρει το θάνατο. Άλλωστε, η ανοχή του κάθε ανθρώπινου οργανισμού σε αυτά, εί...

Πράσινο τσάι

Στην Κίνα έκανε πρώτα την εμφάνισή του το πράσινο τσάι, πολύ σύντομα όμως εξαπλώθηκε στην ανατολική Ασία. Στις μέρες μας χρσηιμοποιείται ευρέως σα ρόφημα σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Κατασκευάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα της καμέλιας (camelia sinensis) και περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι παρα πολύ χρήσιμες αντιοξειδωτικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, περιέχει τεΐνη που βοηθά στην αλκαλοποίηση. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες, διαμέσου της καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών ξυγόνου, καθώς και η δράση κατά της υψηλής χοληστερίνης και των καρδιακών νοσημάτων έχουν ανεβάσει σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή του πράσινου τσαγιού. Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε κατευθείαν τα αποξηραμένα φύλλα, τρίβοντάς τα και φτιάχνοντας τσάι, παρά τα φακελλάκια του εμπορίου, διότι σε μερικές περιπτώσεις αυτά έχουν υποστεί επεξεργασία. Δεδομένη επίσης είναι και η ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω των κατεχινών, που περιέχονται στο πράσινο τσάι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ...