Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλεργίες

Για τις αλλεργίες οι γιατροί συνήθως συνιστούν αντιισταμινικά, αλλεργικές ενέσεις και βοηθήματα για την πέψη. Από όλα τα παραπάνω, είναι πιθανό να έχουμε ανεπιθύμητες αντενδείξεις. Το σημαντικότερο είναι ότι δρουν καταπραϋντικά στην εκδήλωση της αλλεργίας και δεν πολεμούν τη ρίζα της. Ουσιαστικά η αλλεργία εκδηλώνεται από ένα μπερδεμένο ανοσοποητικό σύστημα. Παρακάτω υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές λύσεις για να καταπολεμήσουμε τα αλλεργικά συμπτώματα σε βάθος:

1) Από τα πολύ παλιά χρόνια, διαφορετικοί πολιτισμοί είχαν καταλήξει στο ότι η τσουκνίδα καταπραΰνει δραστικά τα αλλεργικά συμπτώματα του αναπνευστικού (βήχας, ρινική καταρροή, άσθμα κτλ). Για την αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων κυρίως χρησιμοποιείται το έγχυμα από ξερά φύλλα τσουκνίδας. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε δυο φλυτζάνια νερού αφού βράσει και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν σουρώνουμε και πίνουμε καθόλη τη χρονική περίοδο που ενδέχεται να εκδηλωθούν οι αλλεργικές αντιδράσεις.

Σκόρδο
2) Τα συστατικά του σκόρδου έχουν την ιδιότητα να επιβραδύνουν κατά πολύ τις αλλεργικές αντιδράσεις και τις φλεγμονές. Η δίαιτα με αρκετό σκόρδο είναι ότι πρέπει για όσους πάσχουν από τέτοια συμπτώματα.

3)Τα εξανθήματα και το έκζεμα (κνησμοί) χρειάζονται μια εντριβή με χαμομήλι καθώς το φυτό αυτό περιέχει πολλές αντιαλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Σπανιότατα, αλλά είναι δυνατό, σε μερικούς οργανισμούς το χαμομήλι να προκαλέσει αλλεργικά συμπτώματα και μάλιστα εντονότερα από τα αρχικά. Γι' αυτό, είναι καλή μέθοδος, να δοκιμάζουμε πρώτα την αντίδραση του οργανισμού μας στο αιθέριο έλαιο ή το βότανο, σε μικρές ποσότητες και τοπικά, πριν κάνουμε τη συνολική εντριβή. Αν κατά τη διαρκεια της δοκιμασίας διαπιστώσουμε έξαρση των συμπτωμάτων, σταματάμε τη θεραπεία και στρεφόμαστε σε άλλη λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πέτρες νεφρών, κύστης, χολής

Τσουκνίδα 1) Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από αποξηραμένη τσουκνίδα μέσα σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε το ρόφημά μας. Η καθημερινή χρήση συνίσταται σε όσους έχουν έντονο πρόβλημα. 2) Μια κουταλιά από κοπανισμένους σπόρους τσουκνίδας σε μια κούπα βραστό νερό, να καταναλώνεται κάθε πρωί όταν ο ασθενής είναι ακόμη νηστικός. 3) Για την αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής , κυκλοφορεί το κορυφαίο βιβλίο του Andreas Moritz " Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής " μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "Διόπτρα". Είναι ότι καλύτερο έχω βρει. Η συστηματική αποτοξίνωση προάγει την υγεία των βασικότερων οργάνων του μεταβολισμού μας. 4) Για τις πέτρες των νεφρών, ο Διοσκουρίδης και ο Culpepper συνιστούν την αγριάδα (αγρόπυρο).  Βράζουμε 30 γραμμάρια ριζών αγριάδας σε ένα λίτρο νερό. Πριν το σουρώσουμε το αφήνουμε να κρυώσει. Πίνουμε από ένα νεροπότηρο πρωί-μεσημέρι-βράδυ με άδειο στομ...

Αμυγδαλιά

Όλοι μας ξέρουμε για τις μοναδικές ιδιότητες του αμυγδάλου . Ελπίζω πως και, όσοι μπορούμε, το συνηθίζουμε στη διατροφή μας. Οι ιστορικοί δέχονται πως η αμυγδαλιά είχε φυτρώσει στην Ελλάδα ήδη μέχρι το 3.000π.χ.Ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε πολύ στην ιατρική του. Το αμυγδαλέλαιο κάνει την εμφάνισή του και στη Βίβλο, καθότι το χρησιμοποιούσαν για να μυρώσουν τους βασιλιάδες. Το έλαιο αυτό χρησιμεύει πολύ στην καταπολέμηση των ρυτίδων αλλά και στις εξάλειψη των δερματικών παθήσεων. Χρήσιμα μέρη της αμυγδαλιάς, εκτός φυσικά από τον καρπό, είναι τα φύλλα, οι φλούδες και τα άνθη. Στην εποχή μας το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποποιείται κατά μεγάλο ποσοστό στις βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών.  Τέλος, να θυμηθούμε και την αγαπητή μας σουμάδα, που βοηθάει πολύ στα καρδιακά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στην κατανάλωση πικραμύγδαλων , καθώς είναι πολύ τοξικά και το κυάνιο που περιέχουν μπορεί να φέρει το θάνατο. Άλλωστε, η ανοχή του κάθε ανθρώπινου οργανισμού σε αυτά, εί...

Πράσινο τσάι

Στην Κίνα έκανε πρώτα την εμφάνισή του το πράσινο τσάι, πολύ σύντομα όμως εξαπλώθηκε στην ανατολική Ασία. Στις μέρες μας χρσηιμοποιείται ευρέως σα ρόφημα σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Κατασκευάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα της καμέλιας (camelia sinensis) και περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι παρα πολύ χρήσιμες αντιοξειδωτικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, περιέχει τεΐνη που βοηθά στην αλκαλοποίηση. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες, διαμέσου της καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών ξυγόνου, καθώς και η δράση κατά της υψηλής χοληστερίνης και των καρδιακών νοσημάτων έχουν ανεβάσει σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή του πράσινου τσαγιού. Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε κατευθείαν τα αποξηραμένα φύλλα, τρίβοντάς τα και φτιάχνοντας τσάι, παρά τα φακελλάκια του εμπορίου, διότι σε μερικές περιπτώσεις αυτά έχουν υποστεί επεξεργασία. Δεδομένη επίσης είναι και η ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω των κατεχινών, που περιέχονται στο πράσινο τσάι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ...