Skip to main content

Γανοθεραπεία

Η γανοθεραπεία (ganotherapy) είναι μία εναλλακτική θεραπεία, η οποία βασίζεται στο μανιτάρι Ganoderma Lucidum, το οποίο παρουσιάζει τον εξής μοναδικό συνδυασμό: εκτός από εξαιρετικό προσαρμογόνο βότανο ανήκει και στην κατηγορία των φαρμακευτικών μανιταριών.

Οι, δε, ονομασίες που έχουν δοθεί στο εξαιρετικό αυτό μανιτάρι είναι χαρακτηριστικές:
  - Γανόδερμα: ετυμολογικά σημαίνει λαμπερό δέρμα, από τις ελληνικές λέξεις γανός (= λαμπερός) και η λέξη δέρμα (derma)
 - Reishi: στην Ιαπωνία σημαίνει "δέκα χιλιάδων ετών μανιτάρι"
 - Lingzhi: στην Κίνα σημαίνει "μανιτάρι της Αθανασίας"
 - επίσης, είναι ευρέως γνωστό και ως "ο βασιλιάς των βοτάνων"

H γανοθεραπεία είναι ιδιαίτερα εδραιωμένη στην ανατολική ιατρική και σταδιακά "κεντρίζει" το ενδιαφέρον του δυτικού κόσμου με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό.

Το θεμελιώδες της χαρακτηριστικό είναι ότι αποτοξινώνει σε κυτταρικό επίπεδο. Για να κατανοηθεί πλήρως πόσο σημαντικό είναι αυτό, χρειάζεται να ληφθούν υπ'όψιν τα εξής:

Τα κύτταρα είναι τα δομικά στοιχεία του σώματος:
- Εάν είναι κύτταρα είναι υγιή, τότε και το σώμα είναι υγιές
- Εάν τα κύτταρα νοσούν, τότε και το σώμα νοσεί.

Συνεπώς, είναι ζωτικής σημασίας τα κύτταρα να είναι υγιή, δηλαδή συνεχώς αποτοξινωμένα (απομάκρυνση ανεπιθύμητων & επιβλαβών στοιχείων). Αυτό με την σειρά του επιτρέπει την εξισορρόπηση και την ομαλοποίηση των λειτουργιών των επιμέρους οργάνων, το οποίο έχει φυσικό επακόλουθο τον καθαρισμό, την τόνωση και την αναγέννηση του ανθρώπινου οργανισμού. Τότε, το σώμα μας είναι ικανό να "πολεμήσει" αποτελεσματικότερα τις διαταραχές που εμφανίζονται αλλά και να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης γιατί καθυστερεί τον φυσιολογικό εκφυλισμό των οργάνων.

Comments

Popular posts from this blog

Πέτρες νεφρών, κύστης, χολής

1) Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από αποξηραμένη τσουκνίδαμέσα σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε το ρόφημά μας. Η καθημερινή χρήση συνίσταται σε όσους έχουν έντονο πρόβλημα.
2) Μια κουταλιά από κοπανισμένους σπόρους τσουκνίδας σε μια κούπα βραστό νερό, να καταναλώνεται κάθε πρωί όταν ο ασθενής είναι ακόμη νηστικός.

3) Για την αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, κυκλοφορεί το κορυφαίο βιβλίο του Andreas Moritz "Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής" μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "Διόπτρα". Είναι ότι καλύτερο έχω βρει. Η συστηματική αποτοξίνωση προάγει την υγεία των βασικότερων οργάνων του μεταβολισμού μας.

4) Για τις πέτρες των νεφρών, ο Διοσκουρίδης και ο Culpepper συνιστούν την αγριάδα (αγρόπυρο).  Βράζουμε 30 γραμμάρια ριζών αγριάδας σε ένα λίτρο νερό. Πριν το σουρώσουμε το αφήνουμε να κρυώσει. Πίνουμε από ένα νεροπότηρο πρωί-μεσημέρι-βράδυ με άδειο στομάχι. Αν επιθυμούμε, μπορούμε …

Χιονίστρες

Οι χιονίστρες  μας ταλαιπωρούν τους κρύους μήνες του χειμώνα. Πρόκειται για μια φλεγμονή του δέρματος, η οποία προκαλείται μετά από έκθεση στο πολύ κρύο ή σε περιβάλλον με πολλή υγρασία. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν αρκετές ώρες μετά από την έκθεση σε αυτές τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Η ένταση των συμπτωμάτων μπορούμε να πούμε πως καθορίζεται από τη διάρκεια της έκθεσης στις παραπάνω συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, μη φαρμακευτικοί, για να αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά τις χιονίστρες:

1) Ανακατεύουμε αμυγδαλέλαιο σε ίσες ποσότητες με ασβεστόνερο και κάνουμε επάλειψη τακτικά στις φλεγμονές που δημιουργούν οι χιονίστρες. Διάβασε για την παρασκευή του αμυγδαλέλαιου.

2) Βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού γαϊδουράγκαθο σε βραστό νερό για 10 λεπτά και κάνουμε τακτική επάλειψη.

3) Βράζουμε τα κουκιά που έχουμε για φαγητό και κρατάμε το πρώτο νερό βρασμού τους. Πλένουμε μέσα τα μέλη που πάσχουν από χιονίστρες αρκετές φορές.

4) Στίβουμε λεμόνια και κρατάμε το χυμό τους. Κάνο…

Πεδάνιος Διοσκουρίδης

Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδηςο Αναβαρζεύς (40-90μ.Χ.) ήταν αρκετά μεταγενέστερος του Θεόφραστου και πολύ σημαντικός βοτανολόγος - φαρμακολόγος. Έγινε γνωστός για το πεντάτομο έργο του «Περί ύλης ιατρικής» το οποίο ήταν σε ευρεία χρήση μέχρι περίπου το 1600. Γι' αυτό και θεωρείται ο μεγαλύτερος φαρμακολόγος της αρχαιότητας. Ακολουθώντας το Ρωμαϊκό στρατό σε διάφορες εκστρατείες, είχε την ευκαιρία να παράγει φαρμακολογικό έργο παρατηρώντας τη συμπεριφορά των φυτών κυρίως στις Μεσογειακές χώρες. Ήταν δηλαδή στρατιωτικός ιατρός. Κατέταξε τα φυτά σε ομάδες με βάση τα βοτανικά τους γνωρίσματα. Έγραψε τα συνώνυμα των φυτών αλφαβητικά κατά λαούς και κατά πρόσωπα. Το έργο του  «Περί ύλης ιατρικής» μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες κατά τις διάφορες εποχές. Ήταν το πρώτο βιβλίο, που τυπώθηκε μετά την Αγία Γραφή και διαιρείται σε 5 βιβλία: αλοιφές, αρώματα, μύρα, βάλσαμα, ρητίνες, έλαια.ζώα και ζωικής προέλευσης δρόγες φυτικής προέλευσης δρόγες συνέχεια του τ…