Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Εισαγωγικό σημείωμα

Τυχαίνει να κατοικούμε σ' έναν τόπο με ιδιαίτερα πλούσια χλωρίδα, γεμάτο βότανα αλλά και κάθε είδους φυτά. Όπως άλλωστε συμβαίνει στις χώρες της Μεσογείου. Η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνες, κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στα ενδημικά φυτά. Ενδημικά, λέγονται τα φυτά που φύονται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές. Τα ενδημικά φυτά της Ελλάδας είναι περί τα 750, κοντά στο 1/8 επί του συνόλου των φυτών της. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για το ότι η  βοτανική έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος μας άφησαν αξεπέραστα και χρησιμότατα έργα ως κληρονομιά, τα οποία μνημονεύονται αιώνες μετά, μέχρι και σήμερα.

Τα βότανα έχουν πολλαπλές ωφέλειες για τον ανθρώπινο οργανισμό και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη του υλικού μας σώματος. Είναι καλό να τα προετοιμάζουμε με σεβασμό και να τα καταναλώνουμε με πίστη ως προς το καλό που θα μας προσφέρουν. Έτσι, θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από τις πραγματικά θαυματουργές τους ιδιότητες για την καλύτερη υγεία και ευεξία του οργανισμού μας .

Τα φυτά και τα βότανα δημιουργήθηκαν για να τρέφονται και να θεραπεύονται τα ζώα και οι άνθρωποι. Αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξής τους. Τα τελευταία χρόνια οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν μεγάλες προσπάθειες για τον αποπροσανατολισμό των ανθρώπων από τις φυσικές πηγές θεραπείας, των βοτάνων συμπεριλαμβανομένων. Με μόνο στόχο το οικονομικό κέρδος τους προάγουν ένα δικό τους φάρμακο για κάθε τι, παροτρύνοντάς μας να τα εισάγουμε στις καθημερινές μας συνήθειες. Οι παρενέργειες και οι αντενδείξεις περνούν σε δεύτερο πλάνο, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που θεραπεύονται.

Η θεραπεία, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και άλλους αρχαίους λαούς, πρέπει να προέλθει από τον ίδιο τον εαυτό μας. Από το νου, το πνεύμα και το σώμα μας. Πρέπει να αφυπνίσουμε τα σχετικά αντισώματα, τη σχετική λειτουργία, να προκαλέσουμε την αντίδραση εκ των έσω για να μπορέσουμε να θεραπευτούμε ολοκληρωτικά. Όταν η διατροφή μας είναι σωστή για το δικό μας οργανισμό, όταν ενεργούμε προληπτικά στους πόνους και τις λοιπές ενδείξεις του σώματός μας, όταν η ψυχή μας είναι υγιής και χαρούμενη, μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες της ασθένειας.

Η ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια ολιστική μέθοδος θεραπείας και τα σκευάσματά της, τα αποτελεσματικότερα από τα οποία προέρχονται από φυτικές οργανικές πρώτες ύλες, έχουν ως σκοπό την ενεργοποίηση ολόκληρου του πάσχοντος οργανισμού και τη βελτίωση της άμυνάς του ως προς συγκεκριμένα συμπτώματα. Η τοξικότητα στα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι σπανιώτατη και ελάχιστη, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Αντενδείξεις υπάρχουν, αλλά περιορίζονται, κατά κύριο λόγο, στην έξαρση των συμπτωμάτων στα πλαίσια της διαδικασίας θεραπείας τους. Οι δονήσεις (ή κραδασμοί), ως μέθοδος ενεργοποίησης και δυναμοποίησης των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, είναι μια φιλική με τον οργανισμό μας διαδικασία. Γι αυτό το λόγο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται και σε περιπτώσεις που άλλα φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως η κύηση, η ηπατίτιδα, η βρεφική ηλικία κ.α. Η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη, και πάγια θέση της ΕΕΟΙ είναι ότι η ομοιοπαθητική πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς, εφ' όσον έχουν κάνει εκπαίδευση γι' αυτό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου